Riverside Baja 2024

Riverside Baja 2024

RACE WEEK! 9.-11. 5. 2024 jsme znovu závodili na Riverside Baja v maďarském Pápocu! Jsme přesvědčeni, že naše technika byla správně vyladěna a nic nás v tomto směru nepřekvapilo. Pro tento závod jsme si půjčili místního navigátora Gergelye Csekó, který terén dobře znal. Maďarské závody, jak už víte, jsou naše srdcovka.

Tým dorazil do Pápocu a úspěšně zřídil depo, přičemž administrativní a technické přejímky jsme měli rychle za sebou. Naši mechanici detailně seznámili navigátora pro tento závod s každou funkcí naší techniky, připravujíce se na nadcházející výzvy.

Závod začal včerejším prologem a první rychlostní zkouškou, po které následovaly další čtyři RZ. Během těchto etap jsme ladili a testovali navigaci, a snažili se o co nejlepší vyladění našeho stylu jízdy. Atmosféra závodu byla elektrizující, a i přes náročné podmínky jsme si zážitek užívali.

Avšak, na konci závodu jsme čelili nepříjemnému překvapení v podobě dvouhodinové penalizace, která nás poslala na konec startovního pole. Příčiny penalizace jsou nyní analyzovány na týmové poradě, kde se rozhoduje o dalších krocích pro zlepšení a strategii pro budoucí závody.

Přes tento zádrhel jsme pevně odhodláni dále zdokonalovat naši techniku a taktiku, aby naše výsledky odpovídaly našim ambicím. Děkujeme všem fanouškům za neustálou podporu a těšíme se na další závody, kde ukážeme, co vše jsme schopni dosáhnout.